Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. САЩ обявиха нови санкции срещу Русия

Свят

САЩ обявиха нови санкции срещу Русия

САЩ обявиха нови санкции срещу Русия - Tribune.bg
Снимка:

Санкционирани са висши служители на най-голямата руска банка - "Сбербанк", както и от "Газпромбанк", три телевизионни компании и оръжейният производител "Промтехнология"

Нови санкции срещу Русия бяха обявени от Вашингтон в неделя, след като президентът Байдън беше домакин на видео разговор с други лидери на Г-7 и президента Зеленски, предава Би Би Си.

Санкционирани са висши служители на най-голямата руска банка - "Сбербанк", както и от "Газпромбанк", три телевизионни компании и оръжейният производител "Промтехнология".

САЩ и техните съюзници досега избягваха да налагат мерки срещу банката на износителя на газ на фона на опасенията, че това може да доведе до недостиг на газ за клиентите в ЕС.

Нови експортни ограничения, съгласувани с Европейския съюз, са насочени директно за отслабване на руската военна индустрия.

Висш служител от администрацията на президента Байдън подчерта, че Вашингтон "не замразява активи на "Газпромбанк", нито забранява транзакции с нея". През "Газпромбанк" минават сделките на европейците за руския природен газ.

Белият дом каза също, че Комисията за ядрено регулиране ще спре лицензиите за износ на специален ядрен материал за Русия.  


Топ новини

виж още