Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. САЩ одобриха нов тест за антитела на коронавирус

Свят

САЩ одобриха нов тест за антитела на коронавирус

САЩ одобриха нов тест за антитела на коронавирус - Tribune.bg
Снимка:

Администрацията на Агенцията по храните и лекарствата към Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ одобри използването на нов тест за наличие на антитела към коронавируса, съобщава БГНЕС.

Тестът за антитела е разработен от американската компания Quidel. Той отчита резултати за няколко минути, като позволява да бъдат засечени части от вируса в проби от носната лигавица на тестваните пациенти. Този тест за откриване на антитела е третият, одобрен от американските медицински власти за употреба във всички лечебни заведения на страната.

За разлика от тестовете за откриване на самия коронавирус, които изискват по-дълго време за отчитане на резултати, доставката им е скъпа, и за тях са нужни само компетентни специалисти, новият тест не изисква нищо по-специално и може да бъде правен от неспециалисти.

Според вирусолозите, "класически" тест за откриване на антитела с вземане на проби от кръв се прилага при пациенти, борещи се с инфекция в продължение на няколко дни или седмици. PCR-тестът помага на медиците да разберат докъде е стигнало заболяването, колко широко се е разпространил вирусът в организма на пациента, но изобщо не е подходящ за спешна диагностика на коронавирус.

За сметка на това новият тест е лесен за използване в активната фаза на заболяването.

Дебора Бъркс, координатор на Белия дом в борбата с разпространението на коронавируса, нарече разработването на новия тест „истински пробив във вирусологията“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати