Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. САЩ одобрили тайно допълнителна помощ за Украйна

Свят

САЩ одобрили тайно допълнителна помощ за Украйна

САЩ одобрили тайно допълнителна помощ за Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Американската администрация е одобрила тайно в края на декември отпускането на допълнителни средства за Украйна в размер на 200 млн. долара, съобщи Си Ен Ен. Вашингтон планира да достави на Киев стрелково оръжие и боеприпаси, медицинско оборудване, резервни части и средства за радиолокационно наблюдение, твърди телевизията, позовавайки се на източник от администрацията на Джо Байдън.

Конгресът на САЩ е бил информиран за допълнителната помощ едва в началото на януари, а няколко служители са разбрали за това по секретни канали, съобщава източникът.

Пакетът е одобрен няколко седмици преди срещата в Женева между представителите на САЩ и Русия по урегулирането на конфликта. Източникът на Си Ен Ен предполага, че администрацията не е искала да привлича вниманието върху това решение преди срещата.

В края на декември Байдън подписа бюджета за отбрана на САЩ за фискалната 2022 г., който включва 300 млн. долара (около 265 млн. евро) за военна помощ за Украйна и 150 млн. долара (около 132 млн. евро) за сътрудничество в областта на сигурността за балтийските държави.  


Топ новини

виж още