Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. САЩ отпускат още близо 3 млрд. долара за борба с продоволствената криза в света

Свят

САЩ отпускат още близо 3 млрд. долара за борба с продоволствената криза в света

САЩ отпускат още близо 3 млрд. долара за борба с продоволствената криза в света - Tribune.bg
Снимка:

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че страната му ще отпусне 2,9 млрд. долара за фонд, чиято цел е да помогне за преодоляване на продоволствената несигурност в световен мащаб.

Официално това ще бъде съобщено в речта на държавния глава по време на речта му пред Общото събрание на ООН.

Средствата реално ще наградят 6,9-те милиарда долара, които правителството на САЩ отпусна за подпомагане на глобалната продоволствена сигурност.

От Белият дом заявиха, че доставките на храни са нарушени от „усложняващото се въздействие на пандемията, задълбочаващата се климатична криза, нарастващите разходи за енергия и торове и продължителните конфликти - включително нахлуването на Русия в Украйна“.

„Сътресенията нарушиха световните вериги за доставки и драстично повишиха световните цени на храните. Например продължителната суша е довела до това, че части от Сомалия са изложени на риск от глад“, заявяват от Белия дом.

„Новодобавената сума от 2,9 млрд. долара ще спаси човешки животи чрез спешни интервенции и ще инвестира в средносрочна и дългосрочна помощ за продоволствена сигурност, за да защити най-уязвимото население в света от ескалиращата глобална продоволствената криза“, се казва още в съобщението на Вашингтон.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати