Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. САЩ пред Съвета за сигурност на ООН: Готови сме за разговори с Иран

Свят

САЩ пред Съвета за сигурност на ООН: Готови сме за разговори с Иран

Снимка:

Убийството на иранския генерал Касем Сюлеймани било „оправдано“ от член 51 от Устава на ООН

Постоянният представител на САЩ в ООН Кели Крафт изпрати писмо до Съвета за сигурност на ООН, с което информира за готовността на Вашингтон да води преговори с Иран без предварителни условия с цел намаляване на напрежението в региона, съобщи РИА Новости.

Според Крафт, САЩ се стремят "да предотвратят допълнителни заплахи за международния мир и стабилност или ескалация от страна на иранския режим", пише БГНЕС.

Постоянният представител на САЩ в ООН написа, че убийството на иранския генерал Касем Сюлеймани е „оправдано“ от член 51 от Устава на ООН, който дава на държавата правото на самозащита. Крафт също подчертава, че американските въздушни удари срещу иракската шиитска милиция на 29 декември 2019 г. са "в отговор на поредица от атаки на Иран и неговите сили срещу американските сили и интереси в Близкия изток".

По-рано американските военни извършиха операция, завършила с убийството на генерал Сюлеймани, Иран отговори с ракетна атака срещу иракските бази, където са разположени американски войски. САЩ заявиха, че няма жертви сред американските военни.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още