Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. САЩ преценяват необходимостта от разузнавателните дронове над Черно море

Свят

САЩ преценяват необходимостта от разузнавателните дронове над Черно море

САЩ преценяват необходимостта от разузнавателните дронове над Черно море - Tribune.bg
Снимка:

Полетите на дронове няма да бъдат спирани, докато трае анализът

Съединените щати оценяват необходимостта от провеждането на разузнавателни мисии с безпилотници в района на Черно море, съобщи CNN, позовавайки се на източници сред американски служители. Според тях Пентагонът анализира и "претегля цената и необходимостта" на подобни полети след инцидента с американския дрон Reaper, който се разби в международните води на Черно море на 14 март.
 
Някои представители на Пентагона смятат, че спирането на полетите на американски дронове над Черно море ще има отрицателно въздействие върху събирането на разузнавателна информация, свързана с кризата в Украйна. В същото време САЩ "има алтернативни възможности за събиране на данни с помощта на сателити", твърди CNN.
 
Телевизията подчертава, че полетите на дронове няма да бъдат спирани, докато трае анализът. Източници на медията твърдят, че след инцидента с MQ-9 американските военни са изпратили подобен безпилотник, за да проучи района на инцидента, както и че планират да изпратят още един дрон в района на Черно море.

Последвайте ни в Google News

 

Етикети САЩ, Черно море
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети