Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. САЩ разшириха санкционния списък срещу Русия – добавиха нови лица, яхти и самолети

Свят

САЩ разшириха санкционния списък срещу Русия – добавиха нови лица, яхти и самолети

САЩ разшириха санкционния списък срещу Русия – добавиха нови лица, яхти и самолети - Tribune.bg
Снимка:

Министерството на финансите на САЩ разшири списъка със санкции срещу Русия. Добавени са Мария Захарова, Ирек Файзулин и Дмитрий Григоренко, както и ръководителя на Министерството на икономическото развитие Решетников и министъра на транспорта Савелиев.

САЩ налагат санкции и на миннодобивната и металургична компания "Северстал". Американското министерство на финансите определи срок до 31 август за приключване на сделките с компанията.

Руската златодобивна компания Severgroup LLC, Nordgold също е обект на санкции от страна на САЩ. Там сделките трябва да приключат до 1 юли. Severgroup LLC, Nordgold управлява девет операции в Русия, Казахстан, Буркина Фасо и Гвинея, както и редица перспективни находища в Евразия, Западна Африка, Северна и Южна Америка. Основните акционери на златодобивната компания са Алексей Мордашов и синовете му Кирил и Никита, които контролират около 99,94% от дружеството.

Властите на САЩ добавиха и 7 яхти и 3 самолета към списъците със санкции срещу Русия.

Министерството на финансите на САЩ направи изключения от антируските санкции за трансакции, свързани с пенсионни плащания на лица от САЩ.

Новите ограничителни мерки на САЩ срещу Русия са насочени към ограничаване на заобикалянето на санкциите и затягане на контрола върху износа на САЩ, съобщи Белият дом.

САЩ добавиха още 71 лица в Русия и Беларус към списъка на лицата, на които е отказан достъп до американски технологии и софтуер.

 


Топ новини

виж още
Актуална тема