Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. САЩ разследват университетите в Харвард и Йейл

Свят

САЩ разследват университетите в Харвард и Йейл

САЩ разследват университетите в Харвард и Йейл - Tribune.bg
Снимка:

Причинате е, че те не са предоставили информация за подаръци от страни като Китай и Русия, както и договорите си с тях

Министерството на образованието на САЩ е започнало разследване на университетите в Харвард и Йейл. Причината е, че те не са предоставили информация за подаръци от чужди държави и договорите си с тях, съобщи РИА Новости.

По-конкретно изглежда, че министерството е обезпокоено от взаимоотношенията между американските университети и страни като Русия и Китай.

През ноември миналата година стана ясно, че Масачузетският технологичен институт и Университета в Мериленд трябва да предоставят данни  именно за контактите си с тези две държави пред Министерството на образованието на САЩ .

"Министерството на образованието на САЩ обяви днес, че е започнало разследване на университетите в Харвард и Йейл, след като висшите учебни заведения от Бръшляновата лига са отчели стотици милиони долари чуждестранни подаръци и договори", съобщи министерството.

Освен това Министерството на образованието посочва, че Йейл не е отчел подаръци и договори на стойност най-малко 375 милиона долара.

От университета в Харвард ведомството иска да се предоставят данни „за подаръци и договори от Китай, Катар, Русия, Саудитска Арабия и Иран“. От висшето учебно заведение е поискана и информация за контакти с фондация „Сколково“, „Лаборатория Касперски“ и „Huawei“.

Оказва се, че Министерството е притеснено от факта, че Харвардският университет не е предоставил информация за всички подаръци и договори.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати