Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. САЩ: Заповедта на Путин е неприемлива ескалация

Свят

САЩ: Заповедта на Путин е неприемлива ескалация

САЩ: Заповедта на Путин е неприемлива ескалация - Tribune.bg
Снимка:

„Това е модел на президента Путин в хода на този конфликт, който произвежда заплахи, които не съществуват, за да оправдае по-нататъшна агресия“, това каза говорителката на Белия дом Джен Псаки по телевизия ABC.

Постоянната представителка на САЩ в ООН Линда Томас-Гринфийлд окачестви като „неприемлива ескалация“ заповедта на руския президент Владимир Путин за привеждане на силите за възпиране в руската армия на специален режим на бойно дежурство в отговор на агресивните изявления на Запад.

„Това означава, че президентът Путин продължава да ескалира тази война по напълно неприемлив начин и ние трябва да продължим да спираме действията му по възможно най-силния начин“, каза Томас-Гринфийлд, цитирана от американската телевизия Си би ес.

По-рано днес Путин даде нареждане за привеждане на силите за възпиране в руската армия на специален режим на бойно дежурство. Информацията за това дойде заедно с потвърждението на Украйна, че са готови да седнат на масата за преговори. А това стана факт,  след като президентът Зеленски разговаря с президента на Беларус – Лукашенко. Мястото на срещата на представителите на Киев и Москва е района на р-ка Припят.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати