Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Сасоли: Използването на бежанците от Турция за оказване на натиск върху ЕС е недопустимо

Свят

Сасоли: Използването на бежанците от Турция за оказване на натиск върху ЕС е недопустимо

Снимка:

Председателят на ЕП се срещна с турския министър на външните работи Мевлют Чавушоглу

„Напълно неприемливо е да се използват хора, които бягат от война и преследване, за политическа изгода или за натиск върху ЕС“. Това е заявил председателят на ЕП Давид Сасоли при срещата си с турския министър на външните работи Мевлют Чавушоглу.

„Подчертах, че Европейският парламент продължава да обръща максимално внимание на справянето с продължаващата хуманитарна и бежанска криза. Това включва пълна подкрепа за онези държави-членки, които са изправени пред най-сериозните предизвикателства по отношение на миграционните потоци в Източното Средиземноморие“, коментира Сасоли.

Срещата бе поискана от страна на Анкара. В последните месеци Турция отново заплаши Европа, че ще отвори границите си за бежанците и ще ги пусне към Стария континент.

Председателят е засегнал темата за турската инвазия в Сирия. Засегнат е бил и въпросът за сондажите в Кипър от страна на Турция.

„Ние сме в пълна солидарност с Кипър по отношение на зачитането на неговия суверенитет и суверенни права в съответствие с международното право“, посочва Сасоли.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още