Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Сътресения в сръбското правителство, искат оставката на вътрешния министър

Свят

Сътресения в сръбското правителство, искат оставката на вътрешния министър

Сътресения в сръбското правителство, искат оставката на вътрешния министър - Tribune.bg
Снимка:

Сръбският вицепремиер и министър на минното дело и енергетиката Зорана Михайлович направи днес оценката, че позицията на министъра на вътрешните работи Александър Вулин за ЕС е лицемерна и го призова да напусне правителството, съобщи белградският вестник „Данас“, цитирани от БТА.

Сръбският вътрешен министър обяви ЕС за минало: Сърбия няма място там

„Легитимно е някой да е против Сърбия в ЕС, дали е разумно или не, времето ще покаже. Но от друга страна, ако някой седи в правителството на Сърбия, което е поставило приемането на страната в ЕС като един от нейните приоритети, ако той седи в управляващата коалиция, за която това също е един от приоритетите, тогава е абсолютно неморално и лицемерно да се говори, че Сърбия не трябва да бъде в ЕС“, каза Михайлович в отговор на журналисти, помолена за коментар на позицията на Вулин, че  Сърбия няма място в Съюза.

Тя каза, че партията на Вулин трябва да излезе от управляващата коалиция, да отиде на избори с програмата си и да види дали гражданите го искат.

Сръбският министър на отбраната: Не вярвам в ЕС

„Така е редно. Да седим така в управляващата коалиция, която казва, че искаме да отидем в ЕС и да хармонизираме законите си с европейските закони... Няма дискусия по въпроса, това не се променя. Мисля също, че г-н Вулин не може да промени този път към ЕС и това, което Сърбия е започнала“, каза тя.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати