Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Седем българи от пламналия ферибот продължават да са в неизвестност

Свят

Седем българи от пламналия ферибот продължават да са в неизвестност

Седем българи от пламналия ферибот продължават да са в неизвестност - Tribune.bg
Снимка:

Седем българи продължават да са в неизвестност след инцидента с ферибот в Йонийско море, посочи пред Нова тв временно управляващият Генералното консулство на България в Солун Валентин Павлов. Дипломатът отбеляза, че последните данни, с които разполага от гръцките власти, се отнасят до провежданите вчера спасителни акции на ферибота.

„За вчерашния ден има спасени двама души от издирваните. Единият е литовски гражданин, който е настанен в болница. В късните часове на вчерашния ден е открит трупът на гръцки гражданин”, уточни Павлов. Той се позова на информация на Министерството на корабоплаването  на Гърция, според която се издирват десет човека, от които седем са български граждани.

„Имената на издирваните граждани с българска националност бяха изпратени още след започване на спасителната операция. Предприети са координирани действия, за да се установи връзка с близките и да се провери дали някой не се е обадил случайно”, изтъкна Павлов.

На територията на Гърция остава един българин, който е настанен в болница.

„Той беше спасен, заедно с един турски шофьор. Казва се Алекси Пенев”, поясни дипломатът. Целият списък с имената на българите е подаден в Ситуационния център на МВнР. Открита е и гореща линия, от която може да бъде получена информация.

Валентин Павлов изрази надежда, че ще има още оцелели.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети