Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Сега Google, Facebook и Twitter са му виновни на Тръмп

Свят

Сега Google, Facebook и Twitter са му виновни на Тръмп

Снимка:

Предупреди ги да внимават

Американският президент предупреди интернет гигантът Google, както и социалните мрежи Facebook и Twitter да внимават. Доналд Тръмп директно ги обвини в разпространяване на фалшива информация, в цензура и пристрастия. Пристрастията били към неговите опоненти.

„Смятам, че Google се опитват да се възползват от хората, а това е доста сериозно. И смятам, че това, което те правят, а и другите - погледнете само какво става и с Twitter, и с Facebook - всички те по-добре да внимават. Защото не може да причиняваш подобно нещо на хората. А и получаваме стотици оплаквания. Затова мисля, че Google, Facebook и Twitter нагазват в много, много опасна територия и трябва да внимават. Не е честно спрямо големи части от населението", подчерта Тръмп пред журналисти в Белия дом.

Констатацията е доста интересна предвид любимия канал за комуникация на Тръмп – а имено Twitter.  Да не говорим, че обвинението към Google е публикувано точно там.

"Резултатите от търсенето на Google за "новини за Тръмп" показват само и единствено гледането/информациите на фалшиви новинарски медии. С други думи, те са я МАНИПУЛИРАЛИ, за мен и за други, така че почти всички истории и новини са ЛОШИ. Фалшивите CNN са известни. Републикански/консервативни и честни медии са изключени. Незаконно? 96 процента от резултатите за "новини за Тръмп" са от левичарски национални медии, много опасно. Google и други потискат гласовете на консерваторите и укриват информация и новини, които са добри. Те контролират това, което можем и което не можем да видим. Това е много сериозно положение - ще се занимаем с това!", написа Тръмп.

От Google категорично отрекоха обвиненията и поясниха, че не използват търсачката си, за да налагат политически идеологии. Интернет гигантът обяснява, че ежегодно се правят подобрения на алгоритъма за търсене.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив