Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Секс афера в шведската полиция - десетки полицайки са уволнени за връзки с престъпници

Свят

Секс афера в шведската полиция - десетки полицайки са уволнени за връзки с престъпници

Секс афера в шведската полиция - десетки полицайки са уволнени за връзки с престъпници - Tribune.bg
Снимка:

Снимката е описателна

Станаха известни нови подробности около пламналия в Швеция скандал с десетки полицайки, които са имали сексуални връзки с членове на бандата и са им изнесли официална информация.

Както пише European Conservative, най-малко 30 жени, служили в правоохранителните органи на страната, бяха осъдени за връзки с бандити и предаване на секретна информация към тях. Разследването разкри, че през последните години има над 500 изтичания на информация от полицията към престъпни организации. Служителите предавали информация на своите любовници за техните конкуренти. В резултат на това възникнаха няколко големи сблъсъци между бандитите, при които загинаха 4 души. В допълнение, жените полицаи предавали на престъпните си гаджета за предстоящи нападения, което позволявало на престъпниците да избегнат залавянето.

Според разследването членовете на бандата са "влезли в сексуални отношения със стратегически подбрани служители", за да получат необходимата информация. Един такъв случай беше случаят с някоя си Елин. Престъпникът се запознал с нея в интернет, когато тя била още кадетка. По-късно в продължение на четири години тя му предавала информацията, получена при обиските. Друга жена по подобен начин издавала полицейски данни на „един от най-известните престъпници в Швеция“. Друга следователка се влюбила в бандит, срещу когото водила дело, и той бил наясно с всички стъпки на служителите на реда. Разследването разкри 514 изтичания на информация от 2018 г. В резултат най-малко 30 жени бяха уволнени или подадоха оставка. Началничката на шведската полиция Петра Лунд нарече поведението на служителите "напълно неприемливо". Тя каза още, че полицията и съдилищата са били наивни, като не са предвидили подобен ход на бандитите.

По-рано във Великобритания двама служители на затвора бяха осъдени за това, че са имали едновременно романтична връзка с един затворник. И двамата тъмничари са служили в поправителния дом в Рочдейл.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Швеция, афера
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети