Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Семейството на Байдън го призова да остане в надпреварата за Белия дом

Свят

Семейството на Байдън го призова да остане в надпреварата за Белия дом

Семейството на Байдън го призова да остане в надпреварата за Белия дом - Tribune.bg
Снимка:

50% от избирателите на демократите смятат, че той трябвя да се оттегли, сочи проучване

Семейството на президента Джо Байдън го призова да игнорира призивите да се оттегли след катастрофалния му дебат срещу републиканеца Доналд Тръмп. Байдън прекара неделния ден с роднини като те го насърчиха да продължи битката с Тръмп, според CBS News.

Безпокойството е обхванало части от неговата партия след разсеяното и на моменти несвързано представяне в Атланта. Проучванията оттогава показват, че опасенията за възрастта му - той е на 81 - са се увеличили.

Допитване на CBS News/YouGov, публикувано в неделя, показа, че 72% от регистрираните гласоподаватели на Демократическата партия смятат, че Байдън няма психическото и когнитивното здраве, за да бъде президент. Почти половината казаха, че трябва да се оттегли.

Но посланието от предизборния му екип и семейството му е, че той остава най-голямата надежда на партията да победи Тръмп.

Семейното събиране в Кемп Дейвид в Мериленд беше предварително планирано като фотосесия от фотографа на знаменитости Ани Лейбовиц. Съпругата на Байдън - Джил, неговите деца и внуци бяха сред присъстващите.

Някои от родните на Байдън са обвинили за лошото представяне неговите помощници. Човек, близък до Джил Байдън, споделя пред CBS, че тя не е сред онези, които критикуват неговия екип.

Притесненията относно възрастта и на двамата кандидати - Байдън е само с три години по-възрастен от Тръмп, който е на 78 - присъстваха преди дебата в четвъртък.

Но слабият глас и обърканите отговори на Байдън подновиха опасенията относно неговата кандидатура и продължиха призивите към него да се оттегли.

New York Times пише в мнение, че „най-голямата обществена услуга , която Байдън сега може да извърши е да обяви, че няма да продължи да се кандидатира за преизбиране“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати