Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Северна Корея забрани щастието за 11 дни – отбелязва 10-годишнина от смъртта на Ким Чен Ир

Свят

Северна Корея забрани щастието за 11 дни – отбелязва 10-годишнина от смъртта на Ким Чен Ир

Северна Корея забрани щастието за 11 дни – отбелязва 10-годишнина от смъртта на Ким Чен Ир - Tribune.bg
Снимка:

На севернокорейците е забранено да се смеят или пият в продължение на 11 дни по повод десетата годишнина от смъртта на бившия лидер Ким Чен Ир, съобщава „Дейли Мейл“.

Ким Чен Ир управлява Северна Корея от 1994 г. до смъртта си през 2011 г., а след това е наследен от третия си и най-малък син, настоящия лидер Ким Чен Ун.

Сега, десет години след смъртта му, севернокорейците са принудени да спазват 11-дневен период на траур, в който не им е позволено да се смеят или да пият алкохол.

По принцип в деня на смъртта му – 17 декември – им е забранено и да пазаруват, пише изданието. 

Източник твърди: „В миналото много хора, които са били хванати да пият или да са в нетрезво състояние по време на траурния период, са били арестувани и третирани като идеологически престъпници. Те са били отвеждани и никога повече не са били виждани. Дори ако член на семейството ви умре по време на траура, нямате право да плачете на глас и тялото трябва да бъде изнесено след края му. Хората не могат да празнуват дори собствените си рождени дни, ако те попадат в периода на траур“.

Ким Чен Ир умира от сърдечен удар на 17 декември 2011 г. на 69-годишна възраст, след като управлява страната в продължение на 17 години в условията на жестока и репресивна диктатура.

 


Топ новини

виж още
Актуална тема