Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Северна Корея заплашва да разположи войски в демилитаризираната зона

Свят

Северна Корея заплашва да разположи войски в демилитаризираната зона

Снимка:

Северна Корея заплашва да разположи войски в демилитаризираната зона. Сестрата на севернокорейския лидер – Ким Йо-чен, е наредила на армията да се подготви за това действие, предава BBC.

Военните заявяват, че са готови да „превърнат фронтовата линия в крепост и да засилят военната бдителност“. От Генералния щаб в Северна Корея обявиха, че са в режим на висока готовност да изпълнят всички решения на правителството.

Това се случва, след като в събота сестрата на Ким Чен-ун заплаши с военни действия Южна Корея. Тя коментира, че е време отношенията между Севера и Юга напълно да бъдат прекратени.

Напрежението между Пхенян и Сеул се увеличава през последните седмици. Една от причините е, че група избягали севернокорейци и активисти от Юга пуснаха пропагандни листовки над Северна Корея. Пхенян поиска от Южна Корея да вземе мерки. Юга е поел ангажимент да спре прелитането на листовките до Северна Корея при споразумение от 2018 г. BBC обаче коментира, че Пхенян е ядосан на Сеул, че не оспорва твърдението на САЩ, че строгите санкции срещу Северна Корея трябва да останат.    


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още