Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Северна Македония е готова да преговаря по новата методология

Свят

Северна Македония е готова да преговаря по новата методология

Снимка:

„Премиерът Оливър Спасовски увери партньорите от ЕС днес, че Северна Македония е готова заедно с Европейската комисия и Европейския съвет за участие в първата междуправителствена конференция, която да започне преговорния процес в съответствие с новата методология”, съобщи правителствената пресслужба на РСеверна Македония по повод започналата среща на върха на ЕС за Западните Балкани.

Срещата на върха потвърждава решимостта на ЕС, че регионът е неразделна част от Европа и е геостратегически приоритет за Европейския съюз.

Срещата на върха в Загреб е символична, защото точно преди 20 години в града се проведе първата от поредица срещи на върха, която отвори европейската перспектива за страните от региона.

„Срещата на върха на ЕС за Западните Балкани - Загреб 2020 се провежда по време на пандемията COVID-19 и ясно показа солидарността на ЕС за спешна подкрепа на здравния сектор и финансовия пакет за справяне със социално-икономическите последици. Това прави Европейския съюз уникален, специален и желан дом и за нашите граждани”, гласи изявлението, цитирано от МИА.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още