Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Северна Македония: Категорично Заев не е казвал, че му иде да покаже среден пръст

Свят

Северна Македония: Категорично Заев не е казвал, че му иде да покаже среден пръст

Снимка:

Напълно неточна новина. Така определиха от канцеларията на правителството на Северна Македония информацията, че премиерът Зоран Заев е казал, че му иде да покаже среден пръст на българите.

„На журналистическия въпрос „Искате ли да покажем средния пръст на българите?“, премиерът Заев отговаря: „Нямаме нужда от това!“, заявиха от там.

И допълниха:“Отговорът ясно показва, че той не само не споменава подобна терминология, но е против изразяване на недоволство от настоящата ситуация, породена от българската блокада на преговорната рамка за Северна Македония. В няколко от своите изказвания премиерът Зоран Заев се застъпва и призовава за успокояване на напрежението в двете страни и настоява за прекратяване на речта на омразата.“

В писмо, изпратено до Tribune.bg се посочва още, че Република Северна Македония и Република България са постигнали много с подписването на Споразумението за добросъседство, приятелство и сътрудничество.

„Като две съседни и близки държави очакваме този документ в бъдеще да бъде основата за още по-силни връзки и развитие на отношенията във всички области. Нашите държави и политици дължат това на нашите граждани“, пише още в писмото.  


Коментари (4)

Нашите братя от Македония трябва да се осъзнаят. Ние сме родени от една майка. Майка България. Те и преди са били, и сега са македонци. Никой не го отрича. Нека си останат такива. Имат си държава, която ние българите първи признахме. Ние ги подкрепихме и за НАТО, и за ЕС. Нека да направят малко усилие и да признаят нашата обща история и нашия общ език. Пък да си бъдат македонци, никой не им пречи. И никой от Блъгария не иска да им отнема нито държавата, нито идентитета. Но НИЕ СМЕ БИЛИ ЕДНО ЦЯЛО В МИНАЛОТО. НАШАТА МАЙКА Е ЕДНА.
19.11.2020 12:37 / Отговор
Bad Co Странни са макетата! Имало било "напрежение" между двете страни? Ние нямаме никакво напрежение, и отдавна сме си членове на ЕС! Напрежението е между тях самите, защото тепърва ще им се налага да обясняват ,с колко много лъжи и манипулация на историята са промивали собствените си мозъци!
19.11.2020 14:30 / Отговор
Ванче Михайлов Лъже!Не е вярно!Типично по македонски.Говориш и после отричаш!
19.11.2020 18:06 / Отговор
Да Лъжат най-нагло. Не само че казва, че "му идва да покаже среден пръст на българите", но и го прави без да бъде питан директно от водещия.

Доказателство: https://youtu.be/UIvGpWjLBps?t=3354
20.11.2020 03:49 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още