Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Северна Македония ще прочиства съдебната власт, освобождават съдиите, които бавят дела

Свят

Северна Македония ще прочиства съдебната власт, освобождават съдиите, които бавят дела

Снимка:

Приоритет на новото македонско правителство, ръководено от СДСМ, е прочистването на съдебната система, с пълна и задълбочена проверка на имущественото и материално състояние на всеки съдия и прокурор, предава МИА.

Съдиите и прокурорите са задължени да поддържат върховенството на закона, при което законът е равен за всички, а съдебната власт трябва да бъде прочистена, така че честните служители да могат да преследват всички, които са нарушили закона. Това се казва в официално изявление на групата на СДСМ.

Съдиите, които бавят дела, ще бъдат освободени автоматично. Подробен преглед на 5% от всички съдебни решения през последните 5 години ще бъде извършен на случаен принцип.

„За гражданите, за бъдещето на страната, е важно да има силна и ефективна правова държава, която да се бори безкомпромисно с престъпността и корупцията“, се казва в изявлението.

„Затова ние предлагаме система за прочистване на съдебната система, така че да не се избират съдии от нечий тефтер, съдебните решения да не се вземат по телефона и политиците да не диктуват обвинения. Днес всички са равни пред закона и всеки, който го нарушава, е изправен пред отговорност“.  


Коментари (4)

ТАМ Е ИСТИНАТА!!!... СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, И ПРЕДИ ВСИЧКО СЪДИИТЕ, Е
ФУНДАМЕНТА НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА СИСТЕМА. СЪДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА ОРТАЦИТЕ НА ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ И МАФИЯ.НАЙ-КОРУМПИРАНИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА ДЪРЖАВАТА. ТЕ ОПРЕДЕЛЯТ:КОЙ ДА СПАСЯТ ОТ ЗАКОНА, КОЙ ДА Е БОГАТ,КОЙ ДА МУ ОТНЕМАТ ВСИЧКО.
СЛЕД 1989 СЪДИИТЕ ВЪОБЩЕ НЕ ГИ ПИПАХА, И ТАКА ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ ОТ БКП/БСП СИ УЗАКОНИХА ОТКРАДНАТОТО ОТ ДРУГИТЕ БЪЛГАРИ.
И СЕГА ПОДСЪДИМИТЕ ВАСИЛ БОЖКОВ, ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ, РУМЕН РАДЕВ, БОБИКОВИ, СТАЙКОВИ, БАНЕВИ РАЗЧИТАТ ЧЕРВЕНИТЕ КОРУМПИРАНИ СЪДИИ ДА ГИ ОПРАВДАЯТ!!
НИЕ ГИ ХВАЩАМЕ-ТЕ ГИ ПУСКАТ!!
СЪД ЗА СЪДИИТЕ!! -
06.09.2020 17:14 / Отговор
кесо Уволнените за бавене на дела македонски съдии да дойдат у нас. Тук "българския" съд ще ги посрещне с отворени обятия, такива съдии му трябват на него. Нали знае - "бърза работа срам за майстора", та затова "нашите" съдии не са завършили с осъдителна присъда нито едно дело срещу червени олигарси и знакови мутри през тия 30 години, да не говорим за делата срещу престъпния комунистически режим - "немаме достатъчно доказателства".
06.09.2020 17:45 / Отговор
Правосъдие А в България кога???
06.09.2020 19:10 / Отговор
Гражданин А в България кога ще видим проверки на работата на съдии? Те у нас имат някакъв божествен статут и се приема, че все са независими и неподкупни. А реално при тях са най-големите лъжи в България, но на протестите няма да чуете нищо за съдебните дружинки. Те са приятели на политиците и за тях нищо не може да се говори. Главният щит на корупцията в България е точно съдебната система, а не политиците.
08.09.2020 00:45 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още