Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Шефът на кабинета на Пентагона подаде оставка

Свят

Шефът на кабинета на Пентагона подаде оставка

Снимка:

Редица висши служители напуснаха също през последните седмици

Началникът на кабинета на министъра на отбраната на САЩ Марк Еспър - Ерик Чюнинг, се оттегля в края на януари, съобщава „Политико“, цитирани от БГНЕС. Според изданието Ерик Чюнинг ще бъде заменен от Джен Стюарт, който е служител на Комисията по въоръжаване към Камарата на представителите на Конгреса на САЩ

Чюнинг, който е на поста си почти година, ще се премести в частния сектор. "Благодарен съм на Ерик Чюнинг за неговия професионализъм, разсъдливост и управление за времето, в което беше на длъжност," каза шефът на Пентагона Марк Еспър в изявление. "Това беше много трудна работа. Ерик е източник на търпение и неустоимост. "Ще липсва на всички ни. Пожелаваме му всичко най-добро в частния сектор."

Стюарт, който заменя Чюнинг, преди това е работил като съветник на бившия началник на Комитета на началник щабовете на ВС на САЩ генерал Джоузеф Данфорд.

През последните седмици Пентагона напуснаха редица висши служители. Между тях са помощник-министърът на отбраната по сигурността в Индо-Тихоокеанския регион, Рандал Шрайвър, изпълняващият длъжността заместник-секретар по човешките ресурси Джими Стюарт, директорът на Службата по перспективни иаследователски програми към Министерството на отбраната (ДАРПА) Стивън Уокър.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още