Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Шефът на НАТО призова Украйна да "не пада духом"

Свят

Шефът на НАТО призова Украйна да "не пада духом"

Шефът на НАТО призова Украйна да не пада духом - Tribune.bg
Снимка:

Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг призова Украйна и нейните съюзници да не "падат духом", докато руският президент Владимир Путин продължава своята кървава офанзива две години след началото на войната, пише БГНЕС.

Украйна, война

„Ситуацията на бойното поле остава изключително сериозна. Целта на президента Путин да доминира в Украйна не се е променила и няма признаци, че той се готви за мир“, каза Столтенберг в записано съобщение по повод втората годишнина от инвазията. „Но не трябва да падаме духом. Украйна демонстрира забележителни умения и яростна решителност отново и отново“.

Денков: Бяхме сред първите, които помогнаха на Украйна в началото на войната и ще продължим да помагаме

Столтенберг посочи неотдавнашните обещания за военна помощ от страните от НАТО "на стойност милиарди долари". „Те обхващат ключови способности като артилерийски боеприпаси, противовъздушна отбрана, бойни лодки, както и оборудване и резервни части за F-16, дронове и оборудване за разминиране. „По-голяма подкрепа е на път.“

Шествие в София отбелязва 2 години от войната в Украйна

Столтенберг каза, че Путин е започнал войната си, за да затвори вратата за евентуално членство в НАТО за Киев. „Но той постигна точно обратното: Украйна сега е по-близо до НАТО от всякога“. „Украйна ще се присъедини към НАТО. Въпросът не е дали, а кога. Докато ви подготвяме за този ден, НАТО ще продължи да стои до Украйна. За вашата сигурност и за нашата“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати