Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Шефът на Роскосмос заплаши България с ядрена ракета

Свят

Шефът на Роскосмос заплаши България с ядрена ракета

Шефът на Роскосмос заплаши България с ядрена ракета - Tribune.bg
Снимка:

Шефът на Роскосмос Дмитрий Рогозин заплаши България с ядрена ракета в Twitter след като страната ни затвори въздушното си пространство за самолета на външния министър на Русия Сергей Лавров.  

„Ето с какво е добър Сармат. Той няма да иска никакво разрешение за полет от страхливите българи, злопаметните румънци и предалите нашата обща история черногорци. Както и шведите“, написа бившият вицепремиер на Русия и главен директор на "Роскосмос" Рогозин.

Вчера ТАСС съобщи, цитирайки сръбския вестник "Вечерне новости", че България, Северна Македония и Черна гора не са пуснли самолета на руския външен министър да мине през тяхното въздушно порстранство, за да направи посещение в Сърбия на 6 и 7 юни. По-късно новината бе потвърдена и от говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

RS-28 Sarmat, по-известнa като "Сатана II", e супертежка междуконтинентална балистична ракета за носене на ядрени бойни глави. Обсегът ѝ е 18 000 километра. Ракетата "Сармат" все още не съществува, а Русия неотдавна показа неин прототип. Въпреки това, постът на Рогозин е първата директна заплаха, отправена от руските власти към България, от началото на инвазията в Украйна на 24 февруари. 

 


Топ новини

виж още
Актуална тема