Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Шефове на италианска банка я фалирали умишлено, арестуваха ги

Свят

Шефове на италианска банка я фалирали умишлено, арестуваха ги

Снимка:

Италианската финансова полиция арестува в сицилианския град Катания президента и генералния директор на голямата местна Банка за икономическо развитие. Повдигнати са им обвинения за умишлен банкрут и други финансови престъпления.

По информация на прокуратурата в Катания, 63-годишният Пиеро Ботино и 47-годишният Гаетано Саноло са поставени под домашен арест.

В рамките на операцията под кодовото име Fake Bank служителите на следствените органи в Сицилия са успели да проследят многобройни незаконни финансови операции, осъществени от висшето ръководство на кредитната институция. В съучастие с още 18 души те са довели банката до банкрут.

РИА Новости съобщава, че на всички обвиняеми по това дело са им връчени официални уведомления за приключилото предварително разследване.

Отбелязва се, че в хода на следствието полицейските служители са получили достъп до информация, съдържаща се в личната електронна поща на Ботино, която президентът на банката е успял да унищожи. Служителите на реда се обърнали към провайдъра Tiscali, от когото са получили всички данни, които се оказали изключително интересни за следствието.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив