Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Щабът на Тръмп плати 3 млн. долара за повторно преброяване на вота в Уисконсин

Свят

Щабът на Тръмп плати 3 млн. долара за повторно преброяване на вота в Уисконсин

Снимка:

Предизборният щаб на американския президент Доналд Тръмп плати 3 милиона долара за повторно преброяване на бюлетините в два окръга на щата Уисконсин, съобщава Fox News. От щаба на Тръмп твърдят, че има нередности с бюлетините, а служители са си позволили да заобиколят закони, свързани с документите за самоличност и базата данни на избиратели.

Очаква се да бъде подаде иск за преброяване в Милуоки и Дейн. От щаба на Тръмп казват, че служителите са давали бюлетини, без да изискват заявление, което според тях „е в пряк конфликт с гаранциите за гласуване“. От щаба твърдят, че тези бюлетини са издадени по време на двуседмичния период на лично отсъствие, който тече между 20 октомври и 1 ноември. Те са завели няколко дела срещу Байдън, включително в Аризона, Невада, Пенсилвания и Джорджия.

В поредица от публикации в "Туитър" Тръмп повтори позицията си, че "изборни измами" е имало "в цялата страна", като твърди, че предполагаемото малтретиране на наблюдателите на изборите на Републиканската партия било "обида за Конституцията".

Повторното преброяване, веднъж официално одобрено от избирателната комисия, може да започне още утре, но не по-късно от събота. Процедурата трябва да завърши до 1 декември, отбелязва АП.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема