Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Ще искат 5 доживотни присъди на убиеца от Чикаго, който застреля 3-ма българи

Свят

Ще искат 5 доживотни присъди на убиеца от Чикаго, който застреля 3-ма българи

Ще искат 5 доживотни присъди на убиеца от Чикаго, който застреля 3-ма българи - Tribune.bg
Снимка:

Мъжът е имал мания за преследване и е психически нестабилен, станало ясно по време на среща между български представители и водещия разследването в САЩ

На стрелеца от Чикаго, който уби 5-ма души, сред които трима българи, са повдигнати му пет обвинения за убийство първа степен, което съгласно законодателството на щата Илинойс означава, че ще му бъдат поискани пет доживотни присъди, тъй като в щата няма смъртно наказание. Това съобщиха от МВР, като информираха, че българският офицер Георги Овчаров, определен за връзка в САЩ, е провел среща с водещия разследването на тежкото криминално престъпление от чикагската полиция.

Министърът на вътрешните работи е командировал в Чикаго Овчаров с цел оказване на пълно съдействие на местната полиция и защита на интереса на българските граждани.

Овчаров и Иван Анчев, генерален консул на България в Чикаго, са провели работна среща със сержант Перес, водещ разследването на чикагската полиция.

На задържания за убийствата е назначен служебен адвокат и по негов съвет той не дава никакви изявления по случая.

Според водещите разследването българските граждани са станали невинна жертва на ментално нестабилен човек, открити са детайли по време обиските в дома му, които ясно сочат че мъжът е имал мания за преследване и е психически нестабилен.

Овчаров уточни, че от самото начало на инцидента случаят се координира лично от министъра на вътрешните работи Младен Маринов и по негово разпореждане офицерът ни за връзка е командирован в Чикаго. Целта е оказване на пълно съдействие на местната полиция и защита на интереса на българските граждани, които живеят там. По думите му българската страна е поела ангажимент да подпомогне разследването с извършване на необходимите проверки чрез европейските служби за установяване на евентуално криминално минало или подобни прояви на извършителя на територията на Европа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети