Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Швеция използва кокоши тор срещу посещенията в парковете

Свят

Швеция използва кокоши тор срещу посещенията в парковете

Снимка:

На 30 април хиляди млади хора в Лунд празнуват заедно Валпургиевата нощ

Властите в шведския град Лунд са измислили необичаен начин да се справят с празнуващите Валпургиевата нощ посетители в парка. Тревните площи ще бъдат засипани с един тон кокоши тор, съобщи австрийският сайт „ое24“, цитиран от БГНЕС.

Всяка година на 30 април хиляди млади хора се събират в градския парк на студентския град Лунд, за да отпразнуват заедно Валпургиевата нощ. Тази година, обаче, заради пандемията от коронавирус, това не може да се случи. И за да държат студентите далече от парка и да се предотврати скупчването на много хора на едно място, общинските власти са решили да пристъпят към този иновативен метод.

Според председателя на общинската служба по въпросите на екологията Густав Лундблат, натореният парк ще мирише много неприятно, хората няма да се съберат там и така ще бъде избегната опасността Лунд да се превърне в огнище на заразата от коронавирус.

Пред перспективата за разнасящите се наоколо „аромати“, младите хора едва ли ще имат желание да седнат на тревата и да пият бира, смята той.

За младите хора в Швеция Валпургиевата нощ е голям празник. Обикновено на 30 април в градския парк на Лунд има голям пикник през деня, а през нощта се провежда организиран от градската управа празник. В предишни години там са се събирали между 25 и 30 000 души, което тази година е немислимо да се случи. Като мярка за борба срещу коронавируса управляващите в Швеция въведоха забрана за събиране на повече от 50 човека.

Тази година паркът ще бъде затворен, а празникът отменен, както предупредиха предварително от общината. Полицията ще използва дронове, за да наблюдава територията на парка.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още