Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Силни експлозии във фабрика за боеприпаси в сръбския град Чачак наложиха евакуация

Свят

Силни експлозии във фабрика за боеприпаси в сръбския град Чачак наложиха евакуация

Силни експлозии във фабрика за боеприпаси в сръбския град Чачак наложиха евакуация - Tribune.bg
Снимка:

Материалните щети са големи

За серия силни експлозии, разтърсили тази нощ фабриката за боеприпаси „Слобода" в сръбския град Чачак, съобщава вестник „Новости". Първият взрив е регистриран около 1.30 часа, а експлозиите са продължили до ранната сутрин.

Във фабриката е имало около 60 работници, но всички се намират на сигурно място. Евакуирани са около 30 граждани и жителите в околността. Изключени са газът и електричеството на фабриката, става ясно от съобщенията в местни медии.

Най-силната експлозия е била в 3.20 часа и е разтърсила целия град. Според неофициална информация първо се запалил склад с оръдейни снаряди и след това огънят се разпространил към останалите складове.

На мястото на инцидента са изпратени линейки, но не могат да се доближат до фабриката от съображения за сигурност. В града се носи непоносима миризма, съобщават от „Новости". Според изданието материалните щети са големи, а от фабриката ще остане само пепел.

„Слобода"е най-голямата фабрика за боеприпаси в Сърбия. Тя беше обект на атаки при бомбардировките на НАТО в Сърбия през 1999 г. над Косово, пише АФП.

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати