Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Синът на Пригожин поема контрола върху „Вагнер“

Свят

Синът на Пригожин поема контрола върху „Вагнер“

Синът на Пригожин поема контрола върху Вагнер - Tribune.bg
Снимка:

Павел Пригожин, синът на Евгений Пригожин, поеma ръководството на „Вагнер“ и е ангажиран в преговори с Москва относно връщането на нейните бойци в конфликта в Украйна. Това сочат доклади от групи, свързани с групата, публикувани от Института за изследване на войната (ИИВ).

ИИВ съобщи, че 25-годишният Павел Пригожин преговаря с Руската национална гвардия относно бъдещето на частната военна компания, създадена от баща му.

Основните бойни части на „Вагнер“ в момента са разпръснати в няколко страни, включително Беларус, Централноафриканската република, Либия и Мали, като нейните бойци се изтеглиха от Украйна по-рано тази година.

След смъртта на Евгений Пригожин в самолетна катастрофа през август, два месеца след неуспешния му опит за бунт, насочен към отстраняване на висшето военно ръководство във войната в Украйна, групата е лишена от ясна лидерска фигура.

Според информацията, от бойците няма да се иска да подписват договори с руското министерство на отбраната и групата наемници ще запази името, символите, идеологията и командирите си под ръководството на Павел Пригожин.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Вагнер, Русия
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати