Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Синовете на Кашоги искат да погребат баща си в Медина

Свят

Синовете на Кашоги искат да погребат баща си в Медина

Синовете на Кашоги искат да погребат баща си в Медина - Tribune.bg
Снимка:

Двамата дадоха първото си интервю

Синовете на убития журналист Джамал Кашоги дадоха първото си телевизионно интервю, в което направиха емоционален призив. Абдула и Салах Кашоги поискаха тялото на баща им да им бъде предадено, за да го погребат.

„Всичко, което искаме в момента, е да го погребем в гробището "Ал Баки" в Медина, където почиват други членове от семейството му“, споделиха двамата пред Си Ен Ен. Двамата се надяват и смъртта на баща им да не е била болезнена и да не e страдал много.

Според турските власти тялото на журналиста, убит в посолството на Саудитска Арабия, е разчленено и разпръснато на различни места. От Саудитска Арабия не съобщават местонахождението на останките на Кашоги.

Синовете на журналиста коментираха, че са получили уверение от краля, че убийците на баща им ще бъдат осъдени. 18 души бяха задържани за убийството в Саудитска Арабия. Страната призна за него след седмици на отричане.

Абдула и Салах Кашоги смятат още, че смъртта на баща им е политизирана прекалено и се изопачават много неща.

"Джамал беше обикновен човек, обичан от всички, имаше различия и общи ценности с всички", каза Салах, описвайки баща си, като щастлив човек и невероятен родител.

Кашоги бе обявен и за симпатизант на Мюсюлмански братя – организация, която в някои арабски държави се смята за терористична. Синовете му категорично отрекоха това.

"Джамал никога не е бил дисидент. Той вярваше в монархията и че тя поддържа страната единна“, заявиха синовете му.

Журналистът е планирал да се премести да живее в Турция, разказаха още те. Абдула е и последният от семейството, който е видял баща си. Той го е посетил в Турция и е прекарал време с него и годеницата му в Истанбул. Споделя, че баща му е бил щастлив.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Павел Кога ли САЩ ще въведат санкции срещу Саудитска Арабия ? И дали ще са много строги ? Ха дано ама надали :(
05.11.2018 14:32 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати