Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Системните нарушители на ковид мерките са заплашени от „затвор“ в Дрезден

Свят

Системните нарушители на ковид мерките са заплашени от „затвор“ в Дрезден

Снимка:

Властите планират да се преоборудва първичният център за приемане на бежанци

Системните нарушители на ковид мерките са заплашени от „затвор“ в Дрезден, германската федерална провинция Саксония,  съобщава Билд. „Принудителното настаняване“ може да се прилага към хора, които многократно са извършвали правонарушения относно мерките срещу разпространението на пандемията. За тези цели властите планират да се преоборудва първичния център за приемане на бежанци, построен през 2017 г. в Дрезден.

Министерството на социалната защита потвърди плановете за преоборудване на центъра. Какви ще бъдат условията и разходите за настаняване в новата институция, не се съобщава. Районът обаче е ограден и ще се наблюдава от полицията.

Министерството на здравеопазването, от друга страна, трябва да внесе искането в съда. Досега в Саксония не е имало подобни прецеденти, но властите искат да се подготвят.

През пролетта на 2020 г. министърът на здравеопазването на Саксония Петра Кьопинг предложи нарушителите на карантината да бъдат изпратени в психиатрични болници. Тези планове бяха изоставени, както и идеите за настаняването им в хотели или болници.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още