Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Скандалът с руската шпионка в ЕП: Работела за унгарски, а не за български депутат

Свят

Скандалът с руската шпионка в ЕП: Работела за унгарски, а не за български депутат

Скандалът с руската шпионка в ЕП: Работела за унгарски, а не за български депутат - Tribune.bg
Снимка:

Заподозряната като руска шпионка сътрудничка в Европарламента е работела за унгарски, а не за български евродепутат. Това стана ясно, след като изданието EUobserver, което разпространи информацията, направи редакционна поправка в първоначалния текст, където „български“ просто беше заменен с „унгарски“.

„И в трети подозрителен случай, бивша дългогодишна асистентка на крайнодесен унгарски евродепутат със сенчести руски връзки промени името си и кандидатства за стажове в програми на ЕС и в базирани в Брюксел медии.

Нейното CV включваше позиции с Колежа на Европа в Брюж, който обучава много бъдещи служители на ЕС. Тя е давала уроци по йога в зелено предградие на Брюксел, което много служители на ЕС и техните семейства наричат свой дом.

„Нейният профил показва, че [името не се разкрива от EUobserver] е посредник с руските служби“, каза източник от западното разузнаване“, звучи вече текста, който предизвика обвинения у нас.

„Нейният профил показва, че (името не се разкрива от EUobserver) е посредник с руските служби“, каза източник от западното разузнаване“, звучи вече текста, който предизвика обвинения у нас. От Bird.bg дори посочиха, че става въпрос за една от сътрудничките на евродепутата Ангел Джамбазки.  

ФейсбукФейсбук

„Нямаме сътрудници руски шпиони. Нямаме и американски такива“, заяви евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, след като започнаха да свързват разкритието на EUobserver с него.

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати