Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Скъпоценности за над 1 милион долара в ковчеже открити в Скалистите планини на Санта Фе

Свят

Скъпоценности за над 1 милион долара в ковчеже открити в Скалистите планини на Санта Фе

Снимка:

Откривателят на съкровището не пожелал да обяви самоличността си

Скъпоценности за над 1 милион долара в бронзово ковчеже, заровено преди едно десетилетие в пустошта на Скалистите планини, са открити от късметлия, съобщава Асошиейтед прес.

Известният колекционер на изкуство и антики - 89-годишния Форест Фен, е заровил имането. След като скрил ковчежето, Фен пуснал индикации как то може да бъде намерено като публикувал поема от 24 стиха в автобиографията си от 2010 г. „Тръпката от търсенето“. От поемата става ясно, че съкровището е скрито на височина между 1500 и 3100 метра в планина, някъде в Ню Мексико, Колорадо, Уайоминг или Монтана.

Писателят Дъг Престън, който живее в Санта Фе и е близък с Фен, споделя, че е виждал сандъка, и че през 2010 г. Фен го уверил, че го е скрил.

"В сандъка имаше големи колкото юмрук късове самородно злато от Аляска, златни монети кругеранд, малки фигурки, както и скъпоценни камъни", казва писателят. Той уверява, че познава Форест Фен от 30 години и той никога не би си позволил да измами.

Фен е публикувал повече от 200 указания онлайн и получава средно по 120 имейла на ден от амбицирани да открият имането.

"Казах всичко, което имам да казвам. Скрих съкровището и сега зависи от търсачите да го намерят. Аз вече нямам нищо общо с него", добавя той.

Националният парк "Йелоустоун" е сред местата, където иманярите най-често търсеха съкровището, защото от мемоарите на Фен се разбира, че като малък са посещавали парка със семейството му. На спасителните екипи в парка често им се налага да помагат да закъсали по трудни терени и скали иманяри. Четирима души загинаха през последните десет години в търсене на съкровището.

Откривателят на съкровището, обаче, не е пожелал да обяви самоличността си.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още