Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Скептикът Вацлав Клаус, който ходи без маска и е против ваксините, се разболя от COVID-19

Свят

Скептикът Вацлав Клаус, който ходи без маска и е против ваксините, се разболя от COVID-19

Снимка:

Бившият президент на Чешката република Вацлав Клаус, който през последните месеци участва в редица митинги на противници на правителствените противоепидемични мерки, се разболя от коронавирус, пише Франс прес.  Клаус ще се лекува вкъщи, заяви представителят на института „Вацлав Клаус” Петър Мацинка.

Евроскептикът беще министър-председател на Чехия, а от 2003 до 2013 г. стана президент.  От началото на пандемията Вацлав Клаус, който е на 79 години, неведнъж се появи без маска на обществени места. Един от последните пъти бе на деня на основаването на Чехословакия на 28 октомври. Затова миналия месец му беше наложена глоба в размер от 10 хиляди чешки крони (387 евро, 470 долара) за нарушаване на задължението за носене на предпазна маска.

Бившият президент на Чехия призова мерките, предприети от правителството за борба с разпространението на коронавируса да бъдат отменени като нарушаващи правата и свободите на човека. Освен това Клаус се изказа негативно и за ваксинациите.  


Коментари (3)

Анастас #

АнтиВаксърите кретени
си получават вирусите - безплатно !

Този беше голям дебил, чипиран някъде в аналите на Москва.

(ваксиниращо)
24.02.2021 09:14 / Отговор
гл шеф от. гл шеф. на тайно разузнаване. вписваме на всички. някой е вписвал завчера от наше име имена които са неверний. вписани да винът румен йорданов. товае наказуемо с което упетнява румен. от днес който го заловиме да вписва от наше ще бъде наказан сурово. всички които располагът с уреди българия трябва незабавно даги залови срамота. лъжи и пак лъжи срещу [румен ]
24.02.2021 10:04 / Отговор
Красимир Съгласен, антиваксърите са глупави зле информирани и вироглави хора
24.02.2021 20:43 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още