Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Скот Морисън иска задължително ваксиниране срещу COVID-19 в Австралия

Свят

Скот Морисън иска задължително ваксиниране срещу COVID-19 в Австралия

Снимка:

Глобалната епидемия протича на фона на онлайн дебати дали правилата за ваксина засягат личните свободи

Премиерът на Австралия Скот Морисън призова коронавирусните имунизации да бъдат задължителни, ставайки част от дебатите за етичност и безопасност, които бушуват по целия свят във връзка с ваксинацията, съобщи БГНЕС.

Понастоящем почти 30 потенциални ваксини се тестват на хора по целия свят с надеждата да прекратят пандемията, която сега е убила повече от 775 000 души и е заразила близо 22 милиона.

Премиерът Скот Морисън заяви, че иска всичките 25 милиона австралийци да бъдат ваксинирани, след като страната си осигури достъп до ваксина, която в момента се разработва от AstraZeneca и Оксфордския университет.

"Винаги има изключения за всяка ваксина по медицински причини, но това трябва да бъде единственото основание", смята премиерът на Австралия.

Бразилските здравни регулатори, от своя страна, дадоха зелена светлина за последния етап на изпитванията на ваксина от Johnson & Johnson.

Американската фармацевтична фирма ще изпробва лекарството си върху 7 000 доброволци в Бразилия, част от група до 60 000 по целия свят.

Въпреки това, стремежът към ваксина съвпада с повишаване на настроенията срещу ваксинирането, което може да възпрепятства усилията за насърчаване на широкото приемане.

Глобалната епидемия е на фона на развихрянето на растеж на онлайн дезинформация, спекулации и противопоставяне - нещо, което експертите нарекоха "инфодемия" - с дебати, породени от това дали правилата за ваксина засягат личните свободи.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още