Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. След 137 години „Саграда Фамилия“ получи разрешение за строеж

Свят

След 137 години „Саграда Фамилия“ получи разрешение за строеж

Снимка:

Работила е нелегално повече от век

"Саграда Фамилия" в Барселона - един от най-известните туристически обекти в Испания, която незаконно се строи повече от век – най-накрая получи разрешение за строеж. Впечатляващата недовършена църква, която се посещава от повече от четири милиона годишно, е плод на въображението на испанския архитект Антони Гауди.

Строителството на екстравагантната сграда започва през 1882 година, а тя е готова едва на една четвърт, когато Гауди умира през 1926 година, блъснат от трамвай.

През 2016 г. испанските власти признаха, че базиликата никога не е имала разрешение за строеж, което означава, че тя е работила нелегално повече от век, пише БГНЕС.

Миналата година беше постигнато споразумение с градските власти на Барселона, че операторите на "Саграда Фамилия" ще платят 36 милиона евро през следващите 10 години, като приходите ще се използват за подобряване на близките квартали и обществения транспорт в района.

В изявление, публикувано на уебсайта на "Саграда Фамилия" се казва, че Градският съвет на Барселона след 137 години е дал заветното разрешение за завършване на строителството. В изявлението се казва, че сега проектът на Антони Гауди може да продължи, аи лицензът ще струва 4,6 милиона евро.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема