Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. След 8 часа недоволство: Протестът в Белград приключи мирно

Свят

След 8 часа недоволство: Протестът в Белград приключи мирно

След 8 часа недоволство: Протестът в Белград приключи мирно - Tribune.bg
Снимка:

Третият ден на протести в Сърбия приключи мирно, след като 8 часа имаше хора пред парламента в Белград.

Предишните два дни на протести срещу затягането на мерките срещу коронавируса завършиха със сблъсъци и ранени. Вчера ситуацията е била различна. Но властите се отказаха от въвеждането на полицейски час, което доведе до масови протести на гражданите.

Вчера протестиращите избраха мирна тактика - те започнаха да се събират около 17:00 часа местно време на площада пред сградата на парламента. Повече от половината от пристигналите веднага седнаха на асфалта и тротоарните плочи пред стъпалата на сградата. Акцията се проведе под мотото „Седи, не се оставяй да те измамят“.

На протеста този път нямаше тежко въоръжени служители на реда и специални части. Нямаше изказвания на организаторите и изявления.

Няколко пъти атмосферата пред оградата по стъпалата на парламента се нажежи, бутилки и камъни бяха хвърлени към вратите на законодателното събрание. Но активисти и привърженици на мирния протест започнаха да скандират "Седнете!" и напрежението не ескалира. Някои от най-агресивните хора, които прескочиха оградата на парламента, бяха върнати от самите протестиращи и изгонени без сериозни сблъсъци.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати