Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. След отказ от лечение на COVID-19: Почина един от най-страшните серийни убийци във Великобритания

Свят

След отказ от лечение на COVID-19: Почина един от най-страшните серийни убийци във Великобритания

Снимка:

Един от най-известните британски серийни убийци, "Йоркширският изкормвач" Питър Сътклиф, почина днес на 74-годишна възраст, съобщи правителството във Великобритания.

Наричан „съвременния Джак Изкормвача“, Сътклиф беше осъден през 1981 г. за убийство на 13 жени и опит за убийство на 7 други в Северна Англия. Той получи 20 доживотни присъди, но се надяваше да излежи само 30 години затвор. През 2010 г. съдия от Висшия съд постанови, че той никога няма да бъде освободен.

"Затворникът от „Франкланд“ Питър Сътклиф почина в болница на 13 ноември", информира омбудсманът по затворите и пробацията. Той е дал положителен тест за Covid-19, но според британските медии е отказал лечение. Сътклиф е имал редица придружаващи заболявания.

Страдал е от параноидна шизофрения по времето, когато е извършил престъпленията си, но е прекарал известно време след постановяване на присъдата си в психиатрично заведение с висока степен на сигурност. Впоследствое е бил преместен в затвора „Франкланд“, близо до Дърам, североизточна Англия, след като психическото му състояние е счетено за достатъчно стабилно.

В затвора Сътклиф е бил нападнат като е загубил зрението на лявото си око. Имал е и нарушено здравословно състояние - сърдечни проблеми и диабет вследствие на затлъстяване.

Сътклиф е обичал да напада секс труженички, въпреки че всяка жена, която е пресичала пътя му, е била изложена на риск, според ДЕ24.

В своята книга от 2003 г. за престъпленията на Сътклиф „Невероятно зло“ Майкъл Билтън пише, че той е бил „чудовищен и ужасяващ човек“,„болен и извратен убиец, получавал сексуално удоволствие от изнасилването и клането на своите жертви“.  


Коментари (1)

Джедай Тотю А мога ли да попитам защо е бил хранен три пъти на ден и е имал покрив над главата си, докато е станал на 74 години? Това от хуманност към жертвите ли е продиктувано или от съчувствие към убийците? Ами не, няма по-идиотска система от забраната на смъртните наказания и не случайно в страната на неограничените възможности електрическият стол не спира да пуши! Ще им дойде акъла и на англичаните, и на другите европейски милозливци!
13.11.2020 13:19 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още