Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. След половин век управление: най-възрастният кмет във Франция напуска поста си

Свят

След половин век управление: най-възрастният кмет във Франция напуска поста си

Снимка:

98-годишният бивш майор на ВВС и участник във Втората световна война не успя да спечели поста за девети пореден път

След половин век управление кметът на френския град Сен Сурен сюр Лил, 98-годишният Марсел Бертоме, напуска поста. Той е и най-възрастният градоначалник в страната и не успя да спечели поста за девети пореден път. Според данни, публикувани в неделя, той е изгубил на втори тур на общинските избори от бившия си заместник.

72-годишната Евелин Лавор-Кардона, която е с 26 години по-млада от Бертоме, го изпреварва с минимална разлика. Тя спечели над 46% от гласовете, докато колегата ѝ осигури подкрепата на 44% от гласоподавателите.

Бертоме, бивш майор на ВВС и участник във Втората световна война, е постоянен ръководител на администрацията на Сен Сурен сюр Лил от половин век. През цялата си политическа кариера той обръща голямо внимание на патриотичното образование и се противопоставя на гей браковете. В същото време населението на общината, по времето, в което е кмет, се увеличава с около един и половина пъти. Той предупреди за желанието да отбележи половин век в кабинета на градоначалника много преди изборите през 2020 година. "Възрастта сега не решава нищо. Можеш да си глупак на 20 и съзнателен на 98", коментира Бертоме кандидатурата си.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още