Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Словашкият премиер: Трябва да се борим с коронавируса, както с комунистите

Свят

Словашкият премиер: Трябва да се борим с коронавируса, както с комунистите

Снимка:

Случаите на коронавирус в Словакия са над 87 000

Трябва да се борим с коронавируса, както по-рано с комунистите, посочи словашкият премиер Игор Матович след среща на кризисния център за борба с коронавирусната инфекция, съобщи ТАСС.

По този начин премиерът Игор Матович сравни пандемията с управлението на комунистическата партия в страната между февруари 1948 г. и края на 1989 г.

"Това бяха и чужденците, които ни съсипаха живота и не ни позволиха да дишаме свободно. Сега тук имаме нещо, дошло отвън, коронавирусът", изтъкна словашкият премиер.

Матович направи изявлението преди Деня на свободата и демокрацията, официален празник в Словакия и Чехия.

На 17 ноември 1989 г. силите за сигурност на Чехословашката социалистическа република предприеха репресии срещу демонстрацията на студенти в Прага. Това събитие предизвика т. нар. Кадифена революция, която през декември същата година доведе до смяна на политическия режим в тогавашната Чехословакия.

Словашкият парламент прие закон по-рано този месец, определящ Комунистическата партия на Чехословакия и нейния регионален клон, Комунистическата партия на Словакия, като престъпна организация.

Случаите на коронавирус в Словакия са над 87 000. Около 526 граждани са починали от усложнения, причинени от коронавируса през последните осем месеца и половина.  


Коментари (2)

кесо Много подходящо сравнение. Болшевишкият вирус ни тормози 103 години и нанесе и продължава да нанася ужасяващи поражения върху целия свят. При това успешно мутира и се нагажда към всякакви условия. За съжаление ваксина срещу червената чума все още не е открит.
17.11.2020 12:13 / Отговор
Криси И още как, плъзнаха отново и отровиха и разбутаха света. Призрак черен броди из света, не само из Европа, Призракът на Комунизма, на злото. На Империята на Злото не й пука, че на хората там им е все по-зле, тя иска на демократичния свят да не му е добре, симвул верую на Комунизма.
17.11.2020 17:14

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още