Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Службите подслушвали топ журналист в Гърция

Свят

Службите подслушвали топ журналист в Гърция

Службите подслушвали топ журналист в Гърция - Tribune.bg
Снимка:

Ръководителят на гръцкото разузнаване Панайотис Контолеон е заявил пред парламентарна комисия, че неговата агенция EYP е шпионирала Танасис Кукакис, финансов журналист, който работи за CNN Гърция, съобщи Ройтерс.

"Той призна за следенето, абсолютно", заяви пред агенцията един от депутатите, присъствали на изслушването, като самият отказа да бъде идентифициран, защото срещата е била закрита. Панайотис Контолеон е отказал коментар, потърсен по-късно от агенцията.

Изслушването на парламентарната комисия при закрити врата на 29 юли е свикано, след като лидерът на социалистическата опозиционна партия ПАСОК  Никос Андрулакис подаде жалба до прокурорите от висшата съдебна инстанция във връзка с опита за подслушване на мобилния му телефон със софтуер за наблюдение

"Гръцките власти не използват шпионския софтуер, за който се твърди, че е използван при хакването на Кукакис, и не работят с компании, които го продават. Правителството няма какво да крие и призова правосъдната система да разследва случаите задълбочено", посочва в отговор на разкритията правителственият говорител Янис Ойконому. 

Анализатори в Атина напомнят, че това разкритие за подслушването на финансовия журналист съвпада с нарастващия натиск върху правителството на Кириакос Мицотакис да изясни използването на зловреден софтуер за наблюдение.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати