Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Смъртна присъда за американка – убила бременна, за да открадне неродената ѝ дъщеря

Свят

Смъртна присъда за американка – убила бременна, за да открадне неродената ѝ дъщеря

Смъртна присъда за американка – убила бременна, за да открадне неродената ѝ дъщеря - Tribune.bg

Бебето също умира, въпреки това убийцата опитва да го занесе в болница и твърди, че го е родила в колата си

Жената от Тексас, която беше обвинена в умъртвяването на бременна позната, за да отвлече неродената ѝ дъщеря, получи смъртна присъда, съобщи „USA Today“. Тейлър Рене Паркър беше обявена за виновна за престъплението, шокирало САЩ през 2020 г.

Паркър (29 г.) познавала 21-годишната Рейгън Саймънс-Ханкок и с месеци планирала да вземе бебето от утробата ѝ. За целта сама се представяла за бременна, носела силиконов корем и гледала Youtube видеа на раждания. Убийцата съобщила на близките си, че чака бебе и дори организирала парти, на което обявила, че ще има момиче.

Жертвата, бременна в 34 седмица, е намерена от майка ѝ с голям разрез на корема. Междувременно Паркър е заловена в автомобил с мъртвото бебе в скута ѝ, за което твърди, че сама е родила в трафика.

Адвокатите на осъдената опитаха да намалят смъртната ѝ присъда на доживотен затвор с мотива, че не става дума за двойно убийство и отвличане, а само едно убийство – на майката. Бебето, твърдят те, не е било живо след изваждането от утробата и съответно не може да бъде броено като отделна личност. Медицински експерти обаче бяха категорични, че детето е имало сърдечен ритъм и след като е отделено от майката, което значи, че обвиняемата носи отговорност и за неговата смърт.


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети