Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Смъртни заплахи и бял прах получи премиерът на Хърватия Андрей Пленкович

Свят

Смъртни заплахи и бял прах получи премиерът на Хърватия Андрей Пленкович

Снимка:

Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович е получил вчера в седалището на партията си Хърватска демократична общност писмо с бял прах и смъртни заплахи, съобщи хърватската телевизия РТЛ.

Полицията е иззела плика със съмнителното съдържание и е започнала разследване. Днес в Загреб е задържан 48-годишен мъж, който пубикувал във Фейсбук на 14 октомври открита заплаха със смърт на премиера.

Телевизията припомня, че след нападението на площад „Сан Марко” в понеделник, при който нападателят рани полицай пред сградата на правителството и се самоуби, премиерът изрази съмнения, че той самият е бил цел на нападението.

По време на разследването на този инцидент полицията арестува 63-годишен мъж, който живее в селото на извършителя Даниел Безук. От там потвърдиха, че след нападението той е твърдял, че целта на Безук е бил именно Пленкович, когото и той самият „мечтае да убие”. В дома на мъжа е открито огнестрелно оръжие и експлозиви.

Хърватското министерство на вътрешните работи, което разследва инцидента със стрелбата в правителствения квартал на Загреб, не изключва възможен опит за покушение срещу премиера Андрей Пленкович, съобщи вчера вътрешният министър Давор Божинович.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още