Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Собственикът на изтеклия край Пирот амоняк: Около 20 тона е количеството на изпуснатия газ

Свят

Собственикът на изтеклия край Пирот амоняк: Около 20 тона е количеството на изпуснатия газ

Собственикът на изтеклия край Пирот амоняк: Около 20 тона е количеството на изпуснатия газ - Tribune.bg

Elixir Group, собственикът на изтеклия амоняк край Пирот, излезе с изявление, в което съобщава, че дерайлирането е станало на участъка от жп линията извън населеното място, между гарите Пирот и Станичене.

"В неделя, 25 декември, около 16:30 ч. дерайлираха 4 от общо 20 вагона на товарен влак, превозващ амоняк, натоварен в България. Собственик на товара, т.е. амоняка, превозван от този товарен влак, е Elixir Group от Шабац. Два вагона са се преобърнали при дерайлирането, като от единия от обърнатите вагони е изтекъл амоняк заради тежки щети. Все още не е установено количеството на изтеклия амоняк, предполага се, че е около 20 тона”, се казва в изявлението.

Elixir Group незабавно предостави всичките си ресурси и обучени екипи на разположение на отдела за извънредни ситуации на град Пирот.

„Въпреки че Elixir Group, като собственик на товара, не носи отговорност за произшествието, възникнало в обществения транспорт, ние сме готови да участваме в отстраняването на всички последствия, понесени от местното население и околната среда. Наш приоритет в момента е опазването на здравето на гражданите, а в дългосрочен план системна работа по превенция на подобни инциденти”, твърди още собственикът. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Пирот, влак, амоняк
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати