Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Спазено: Марджъри Грийн внесе предложението за импийчмънт на Джо Байдън

Свят

Спазено: Марджъри Грийн внесе предложението за импийчмънт на Джо Байдън

Снимка:

Републиканката от щата Джорджия Марджъри Тейлър Грийн е внесла документите по предложението за импийчмънт на Джо Байдън в първия му работен ден, както самата тя беше обещала. „Ще видим как ще се развие“, казва тя във видео, публикувано в Туитър, пише „Вашингтон Таймс“.

Миналата седмица тя обяви намеренията си като поясни, че ще поиска задействане на процедурата заради злоупотреба с власт от страна на Байдън и по конкретно заради бизнес връзките на семейството му с Китай и Украйна, докато той е бил вицепрезидент.

В изявление новоизбраният член на Камарата на представителите на САЩ от Републиканската партия заявява, че делото срещу Байдън е „обширно и подробно“.

„Президентът Джо Байдън е негоден да заема поста президент. Неговият модел на злоупотреба с власт като вицепрезидент на Обама е дълъг и обезпокоителен. Байдън демонстрира, че ще направи всичко необходимо, за да спаси сина си Хънтър и да напълни джобовете на семейството си с пари от корумпирани чуждестранни енергийни компании“, казва тя.

Републиканката цитира заплахата на Байдън през 2015 г. да спре помощ за Украйна от 1 милиард долара, освен ако украинското правителство не уволни прокурора на страната Виктор Шокин, който води разследване срещу сина му. 

„По време на вицепрезидентството на баща си Хънтър Байдън изгради много бизнес отношения с чуждестранни граждани и получи милиони долари от чуждестранни източници, изглежда в замяна на достъп до баща си“, казва Марджъри Тейлър Грийн. „Финансовите транзакции, с които Хънтър участва, илюстрират сериозни опасения за контраразузнава и изнудване, свързани с Хънтър и неговото семейство“. В заключение републиканката изразява опасения, че  Байдън сериозно е застрашил сигурността на Съединените щати като е дал възможност на сина си да влияе на външната политика и да получи в замяна  финансови облаги. Засега няма  коментар от Белия дом.  


Коментари (5)

Ку-ку, руку,куууууу...
22.01.2021 11:43 / Отговор
Нема куку, нема руку - това е Страната на неограничените възможности...
22.01.2021 14:28
коментар Той и президента на бсп ООД нинова е негоден и, некадърен екземпляр ама си стой на стола непоклатим!Чакаме президентските избори да го........!
22.01.2021 12:37 / Отговор
Браво, Марджъри! You, have got guts!
22.01.2021 15:04 / Отговор
literator Браво! Докато не стигнат поне до три импийчмънта не трябва да спират, няма само онези да ползват лостовете, които конституцията им дава. Те си помислиха, че битката вече е спечелена и могат да си правят каквото щат, но се надявам много сметките им да излязат криви.
22.01.2021 16:41 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още