Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Спешна среща на върха в ЕС заради разрастващата се пандемия

Свят

Спешна среща на върха в ЕС заради разрастващата се пандемия

Спешна среща на върха в ЕС заради разрастващата се пандемия - Tribune.bg
Снимка:

Видеоконферентният разговор ще обхване стратегиите за изследване, ваксиниране и обмена на данни

Държавните и правителствени ръководители на Европейския съюз ще проведат спешна онлайн среща на върха, за да обсъдят мерки за борба с пандемията от коронавирус, чиято скорост на разпространение чупи нови рекорди в страните от общността всеки ден. Лидерите ще се съсредоточат върху въпроси като бързи тестове, проследяване на заразени и ваксинации, каза представител на Съвета на ЕС пред репортери в Брюксел, съобщава ТАСС.

Премиерът Бойко Борисов също ще участва във виртуалната среща.

"Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел би искал лидерите да споделят и обменят опит. Специално внимание ще бъде обърнато на тестването и проследяването, както и на ваксините", уточняват от съюза.

По-конкретно, лидерите на ЕС възнамеряват да направят оценка на това как да продължат колективно напред по въпроса за бързото тестване.  Ще се коментира и общ подход към ваксините. "Това включва потенциална работа по критерии за разпространение на ваксини между държавите-членки, общ списък с приоритетни групи за получаване на ваксини и предотвратяване на проблемни моменти в логистиката", отбелязват от Съвета на ЕС.

Накрая държавните и правителствени ръководители ще разгледат варианти за предоставяне на взаимопомощ между страните членки.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати