Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Емир Кустурица се видя с Путин и му благодари за „историческата справедливост“ в Украйна

Свят

Емир Кустурица се видя с Путин и му благодари за „историческата справедливост“ в Украйна

Емир Кустурица се видя с Путин и му благодари за историческата справедливост в Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Сръбският режисьор Емир Кустурица се срещна с руския президент Владимир Путин. Носителят на две „Златни палми“ отдавна подкрепя режима на Кремъл, като сега реши да благодари за „историческата справедливост“ във връзка с водената война в Украйна като я определи като „борба за всички нас“.

„Искам да ви благодаря за вашата лична историческа справедливост, която ние славяните винаги сме имали. Това, което се случва в Украйна - това е борба за всички нас. Видяхме какво се случи с бандеровците в Хърватия, когато изгониха 230 000 сърби. Мисля, че тази аналогия е много важна за всички“, отбелязва режисьорът.

Руският президент подчерта, че оценката съвпада с неговата

„Това, което се е случило в Сърбия и това, което се случва сега между Русия и Украйна, възвеличаването, повдигането на пиедестал на фашистките елементи на миналото, даването им на нов живот в днешно време, това, разбира се, са много сходни явления, много си приличат“, обясни Путин.

По време на срещата Кустурица заявил, че планира да заснеме „руски триптих“ от три филма по Фьодор Достоевски, Николай Гогол и Лев Толстой, както и да завърши работата по „Лавър“ по романа на Евгений Водолазкин, отбелязвайки, че след това може да приключи неговата кариера, съобщава вестник „Курир“, цитиран в БТА. 

„Що се отнася до края на кариерата ви, струва ми се, че е твърде рано да говорите за това“, е заявил Путин.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати