Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Срещата за климата в Мадрид приключи без сществени резултати

Свят

Срещата за климата в Мадрид приключи без сществени резултати

Снимка:

Участниците в срещата за борба с климатичните промени, която се провежда в Мадрид, завършиха форума без съществени резултати, съобщи АФП.

На заключителната си сесия в неделя страните-участнички подчертаха "спешната необходимост" да се действа срещу глобалното затопляне, но така и не успяха да постигнат съгласие по съществени въпроси, сред които справяне с извънредните климатични ситуации, както и огромния натиск от екоактивисти, съобщава БГНЕС.

След две седмици трудни преговори конференцията на ООН за климата, проведена в Мадрид, не успя да постигне споразумение за правилата на международните пазари на въглерод - тема, която е засегната в последната част на Парижкото споразумение за климата от 2015 г.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш заяви, че е "разочарован" от резултатите. Гутериш нарече провалената среща "пропусната възможност" за справяне с кризата с глобалното затопляне.

"Международната общност загуби важна възможност да покаже засилена амбиция за толерантност, адаптиране и финансиране на проекти за справяне с климатичната криза", каза той.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още