Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Стачка в Гърция: Протестират държавни служители, няма метро и трамваи в Атина

Свят

Стачка в Гърция: Протестират държавни служители, няма метро и трамваи в Атина

Стачка в Гърция: Протестират държавни служители, няма метро и трамваи в Атина - Tribune.bg
Снимка:

24- часова обща стачка в Гърция. Синдикатът на държавните служители настоява за реални мерки за справяне с пандемията, съобщи МИА. В стачката участват и Федерацията на служителите в държавните болници и Федерацията на просветните работници в средните училища. От 11:00 до 13:00 ч. журналистите спират работата си.

Днес Атина е без метро и трамваи, корабите са останали по пристанищата, засегнат е и въздушния транспорт. Нормално в гръцката столица ще се движат рейсовете на градския транспорт и тролеите.

Общата стачка започва в момент на карантина в Гърция. От Синдиката на служителите в обществения сектор настояват за защита на здравето на служителите на техните работни места, включително в частния сектор на здравеопазването, назначаване на безсрочни договори на медицински персонал, допълнително назначаване на хора в обществения транспорт, за да се увеличи трафикът на превозни средства и така да се намали броят на пътниците. Сред исканията е и увеличение на заплатите и връщане на 13-та и 14-та заплата за държавните служители.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети