Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Пендаровски осъди палежа на центъра в Битоля, а през април обясни, че не може да бъде мост между народните ни

Свят

Пендаровски осъди палежа на центъра в Битоля, а през април обясни, че не може да бъде мост между народните ни

Пендаровски осъди палежа на центъра в Битоля, а през април обясни, че не може да бъде мост между народните ни - Tribune.bg
Снимка:

На 17 април президентът заяви, че България им е предложила хитлерист и нацист за сближаване

Президентът на РСМ осъди палежа на сградата на културния център на българската общност в Битоля. „Подобни деяния са провокация и не водят в посока на подобряване на отношенията с България”, написа на страницата си във Фейсбук президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски. Той призова компетентните институции да извършат бързо и задълбочено разследване, да вземат всички необходими мерки, да открият и санкционират извършителите.

Не такава подкрепа обаче получихме от него по време на откриване на центъра през април. Тогава той в пряк текст заяви, че нашата страна му предлагала хитлерист и нацист за сближаване.

Пендаровски: България ни предлага хитлерист и нацист за сближаване

„През 2017 г. идеята да се сформира историческа комисия имаше за цел да се намери компромис за историческите събития и личности, които трябва да бъдат честване заедно и от македонския, и от българския народ. За съжаление, вчера в Битоля беше направен опит един доказан сътрудник на хитлеристкия нацистки режим да бъде представен като мост за сближаване между двете държави“.

„Убеден съм, че нито македонският, нито българският народ смятат, че личността и /не/делото на Иван Михайлов може да имат принос в тази посока”, каза още Стево Пендаровски. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати